Turizmin Bütün Paydaşlarına Dair Haberler...

İstanbul’un en çok ziyaret edilen 7 tarihi yeri

0

İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarını bağlaması, farklı kültürlere ve derin bir tarihe ev sahipliği yapmasıyla dünya üzerindeki en özel şehirlerden biri. Bir kere gelenin asla unutamadığı İstanbul’un öyle noktaları var ki gerçekten büyüleyici bir atmosfere sahip. Şimdi o tarihi noktaların her birini ziyaret edecek ve adeta zamanda yolculuğa çıkacağız. Unutmayın, İstanbul uçak bileti aldıktan sonra keşfetmeniz gereken en önemli noktalar burada!

Topkapı Sarayı

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul fethi sonrasında yine Fatih Sultan Mehmet’in isteği üzerine yaptırılan Topkapı Sarayı, İstanbul’un siluetini oluşturan en güzel manzaralardan biri aynı zamanda. İstanbul tarihi yerleri gezerken kesinlikle ilk sıraya alınması gereken yapı, İstanbul Boğazı ve Haliç kıyısı arasındaki tarihi yarımadada bulunuyor.

400 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun idari merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı, avluları, bahçeleri ve eşsiz mimarisiyle kesinlikle görülmeyi ve dikkatli bir şekilde gezilmeyi hak ediyor.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul tarihi yerler listesinde yerini alan ve İstanbul’un bir diğer çok önemli sarayı olan Dolmabahçe, Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılıyor. 1843 yılında yapımına başlanan ve 1856 yılında inşası tamamlanan sarayın inşası tam 13 yıl sürüyor. Oldukça görkemli, ince işçiliğe sahip bir mimarisi olan Dolmabahçe, Beşiktaş ilçesinin Vişnezade Mahallesi’nde denize nazır bir konumda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Sultanahmet Meydanı

İstanbul’un fatih ilçesinde Binbirdirek Mahallesi’nde bulunan tarihi meydan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Atmeydanı olarak adlandırılmış. Şehrin en önemli meydanlarından biri olan Sultanahmet Meydanı, saraylar ve tarihi camilerle çevrili bir nokta. Ayasofya’ya da komşu olan meydanda aynı zamanda Örme Dikilitaş, Mısır’dan getirilen Obelisk ve Delfi’deki Apollon Tapınağı’ndan getirilen Yılan Sütun yer alıyor. Turistlerin uğrak noktası olan Sultanahmet Meydanı, hemen karşısında yer alan İbrahim Paşa Sarayı ile de İstanbul tarihi yerler içinde mutlaka görülmesi gereken bir rota.

Ayasofya Camii

 

Kubbeli bazilika mimarisine sahip olan Ayasofya, Sultanahmet Meydanı’nda yer alan oldukça köklü ve heybetli bir yapı. Kilise olarak inşa edilip daha sonra camii olarak kullanılmaya başlayan Ayasofya, içindeki mozaikleriyle İstanbul’a adımını atan herkesin oldukça merak ettiği ve ziyaret ettiği muhteşem bir eser.

Sultanahmet Camii

 

1609-167 yılları arasında inşa edilen Sultanahmet Camii; mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için yabancı turistler tarafından “Blue Mosque” olarak da biliniyor. Külliyesiyle beraber İstanbul’un en büyük eserlerinden biri kabul edilen camii; hamam, çeşme, türbe, hünkâr kasrı, darüşşifa gibi kısımlardan oluşuyor. Heybetli kubbesi ve eşsiz mimarisiyle muhteşem bir siluet oluşturan yapı, İstanbul tarihi yerlerin içinde çok özel bir yere sahip.

 

Galata Kulesi

 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinden yükselen Galata Kulesi, nefis Haliç manzarasını kucaklayan simge bir yapı. Yapımı Bizans İmparatorluğu dönemine dayanan kule, tarihin farklı dönemlerinde değişik amaçlar için kullanılmış. Öyle ki Evliya Çelebi, Galata Kulesi’nin Osmanlı döneminde ilk olarak zindan olarak kullanıldığını sonra ise gemi ambarı işlevini gördüğünü yazmış. Yıllar içinde birçok tadilattan geçse de eşsiz güzelliğini koruyan yapı, İstanbul’un en turistik noktalarından biri.

 

Yerebatan Sarnıcı

 

İstanbul’un tarihi yerlerinden bahsederken Yerebatan Sarnıcı’nı es geçemeyiz. Şehrin en büyük kapalı sarnıcı olma özelliğine sahip olan yapı, Ayasofya’nın hemen güneybatısında bulunuyor. İçinde iki adet Medusa başı bulunan ve bu nedenle de birçok insanın ilgisini çeken sarnıç, Bizans döneminde sarayın su ihtiyacını karşılamak için kullanılmasıyla da biliniyor. İstanbul tarihi yerler listesi yaparken ilginç bir atmosfere sahip olan Yerebatan Sarnıcı’nı da mutlaka eklemenizi öneririz!

Bir önceki yazımız olan Mısır Dalış Rehberi ve En Popüler Dalış Yerleri başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

Skorumuz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.