Turizmin Bütün Paydaşlarına Dair Haberler...

Flamingolar Yıllık Göç Yolları Üzerinde Mola Vermek İçin Katar’a Akın Ediyor

0

Flamingolar yıllık göç yolları üzerinde mola vermek için Katar’a akın ediyor! Yüzlerce flamingo ve göçmen kuş, Katar’ın kuzeydoğusundaki Al Thakira mangrovlarında göç molası verdi.

Flamingolar Yıllık Göç Yolları Üzerinde Mola Vermek İçin Katar’a Akın Ediyor

Ziyaretçi flamingolardan ve saz delicelerinden yerli çöl kirpilerine, boynuzlu çöl engereklerine ve Arabistan oriksine kadar birçok benzersiz türü barındıran Katar, vahşi yaşam severler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiren flora ve faunasını daha da zenginleştiriyor.

Ülke, Katar Ulusal Vizyonu 2030 ile uyumlu olarak, sürdürülebilirliğe odaklandı ve hem yerli hem de ziyaretçi türleri korumak ve yeniden çoğaltmak için önlemler aldı. Katar’a seyahat eden ziyaretçiler, bazı tur operatörleri tarafından sunulan inanılmaz deneyimler sayesinde, hem karadaki ve hem de sudaki zengin vahşi yaşamın tadını çıkarabilecekleri en iyi konumlara erişme şansına sahipler.

Katar Ulusal Turizm Konseyi Genel Sekreteri ve Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Ekselansları Bay Akbar Al Baker, bu sezonluk ziyaretçiler hakkında şunları söyledi: “Flamingoların yıllık göçü muhteşem bir manzara oluşturuyor ve bu ziyaretçi kuşları ağırlamayı her yıl dört gözle bekliyoruz.”

“Ulusal Vizyon 2030’un bir parçası olarak, ister yerli ister göçmen türler için olsun, vahşi yaşam faunamıza güvenli ve misafirperver bir ortam sağlamak için çalışıyoruz. Bir yandan Katar’ın dünya çapında bir turizm destinasyonu olarak gelişimine yatırım yapmaya devam ederken, diğer yandan vatandaşlarımızın ve turistlerin eşsiz flora ve faunamızı korumasını sağlamak bizim için son derece önemlidir.”

Katar’daki özgün ziyaretçi ve yerli türlerinin çoğu çeşitli programlar kapsamında korunuyor:

  • Flamingolar: Bu rengarenk kuşlar, daha sıcak bir iklim arayışları için Avrupa’dan Katar’a göçleri sırasında sulak alanları altı aya kadar kendilerine yuva haline getirirler.
  • Al Thakira Mangrovları üzeride bir uçuş turu yaparken onları havadan tespit etmeniz mümkündür. Göçmen kuşların yaşam alanlarını korumayı hedefleyen BirdLife International, Katar’ın yıllık ziyaretçiler için misafirperver bir ortam olarak korunması amacıyla aktif şekilde çalışmalar yürütüyor.
  • Arabistan Oriksi: Katar’ın ulusal sembolü olan bu nazik memeli günlerce susuz yaşayabilir. Bu türün vahşi doğada neslinin tükendiği 1970’lerde resmen ilan edilmiş olmakla birlikte koruma çabaları sayesinde sayıları artıyor. Arabistan Oriksini çöl safarileri sırasında güvenli bir mesafeden görebilirsiniz.
  • Hawksbill kaplumbağası: Umman Denizi’nin ılık sularında yaşayan binlerce türden birisidir. Bu türü korumak için 2003 yılında bir program başlatılarak her yıl çiftleşme mevsimi boyunca plajlar halka kapatılmıştır. Bu barışçıl yaratıkları tüplü dalış gezileri sırasında görebilirsiniz.
  • Al Thakira Mangrovları: Hem göç eden hem de yerli hayvanlar için popüler bir uğrak noktası olan bu bitki örtüsü ve habitat, Katar’ın 10 doğal rezervinden biri olarak koruma altındadır. Mangrovların muhteşem sularını kano turları sırasında keşfedilebilirsiniz.

 

Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) Hakkında

Katar Ulusal Turizm Konseyi’nin misyonu, Katar’ı, kültürel özgünlüğün modernlikle buluştuğu ve dünyanın her yerinden insanların kültür, spor, iş ve aile eğlencesi alanlarında sunulan benzersiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği bir yer haline getirmektir.

QNTC’nin çalışmaları, ülkenin turizm olanaklarını çeşitlendirmeyi ve ziyaretçiler tarafından yapılan harcamaları artırmayı amaçlayan Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi (QNTSS) tarafından yönlendirilmektedir.

QNTSS’nin kuruluşundan bu yana Katar 14 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır. Katar turizm sektörünün ekonomi üzerindeki etkisi, daha fazla çeşitlilik içeren bir ekonomi ve daha aktif bir özel sektör arayışları çerçevesinde hükümetin 2017 yılında turizmi öncelikli sektör olarak belirlemesiyle giderek daha görünür hale gelmektedir.

Web: www.visitqatar.qa

 

Bir önceki yazımız olan Mardin'de Mor Yuhanna Kilisesi Satışına Tepki... başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

Skorumuz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.